Doelgroep

Psychiatrisch Centrum - Campus De Pelgrim behandelt mensen met problemen als gevolg van misbruik en/of afhankelijkheid van alcohol, medicatie en andere drugs.

De minimumleeftijd van opname is 18 jaar, en ook aan koppels (minimum 22 jaar) wordt opnamemogelijkheid geboden. 

Van patiënten verwachten we dat ze bereid zijn te functioneren in groep en over voldoende fysieke en psychische mogelijkheden beschikken om deel te nemen aan het behandelprogramma.

Campus De Pelgrim bestaat uit 2 afdelingen: Verslavingszorg Tilia en Verslavingszorg Ginkgo.

Verslavingszorg Tilia (35 bedden) biedt een programma aan voor volwassen patiënten met in hoofdzaak een illegale middelen-problematiek.

Verslavingszorg Ginkgo (25 bedden) biedt een programma aan voor volwassen patiënten die cognitieve problemen ervaren in combinatie met - of ten gevolge van een legale middelenproblematiek (alcohol en/of medicatie).

De derde afdeling Verslavingszorg is gesitueerd in Campus Sint-Franciscus te Zottegem (Velzeke): Verslavingszorg Magnolia. VZ Magnolia is een afdeling die zich richt op patiënten met een legale middelenproblematiek (alcohol en/of medicatie) en sinds 1 januari 2019 bieden zij ook een programma aan voor volwassen patiënten met een gokverslaving.